keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Kiinareita

Kiinanruusu on rakas kukka jo lapsuudesta. Meillä oli kotona iso punakukkainen kiinari, jossa oli kesäisin paljon kukkia. Viime kesänä ostin ensimmäisen kiinanruusunalkuni puutarhanetin kautta. Se oli tällainen ihanan punaisena kukkiva:

Tuo kaunotar onneksi selvisi talven yli ja on kukkinut tänäkin kesänä useamman kerran jo. Kokoa ei vielä hirmusti ole, mutta kukkia jaksaa:-)

Valkea kiinanruusu (kukassa punainen keskusta)


Valkean ostin kukkakaupasta toukokuussa ja se kukkii kauniisti edelleen. Minulla on näiden lisäksi kaksi kukkakaupasta ostettua. Niiden kukintaa en ole nähnyt vielä, kun ostin ne tarjouksesta ohi kukkineena. Keltaista kiinanruusua olen etsinyt, mutta en tiedä löysinkö, kun nuo tarjouskiinarit ovat vasta nupullaan.. Jännitystä ilmassa.. Pieniä kiinarin alkuja olen muutaman saanut vaihdossa puutarhanetin kautta ja odottelen jaksavatko juurtua ja lähteä kasvamaan.

3 kommenttia:

  1. Oi nää on ihanan värisiä, varsinkin tuo valkoinen:) Onko vielä niin että kun alkaa kukkia niin ruukkua ei saa siirtää ettei nuput putoa?
    Ai kun Hilu laittoi sinulle kysymystä kysymyksen perään--käyn kurkkimassa sitten vastaukset...hih!!

    VastaaPoista
  2. Nyt vasta huomasin, että olet tällaisenkin blogin pistänyt pystyyn!! Kiva juttu, pääsen näkemään mihin mittoihin hurahtamisesi venyy ;) Ei vaiskaan, ihana ihastella kukkia! Täällä antamasi pistokkaat ovat olleet mullissa vajaan viikon, kun vasta kotona laitoin - hengissä vielä, odottelen lähtevätkö kasvamaan. Juuret ainakin olivat jo hyvät sekä nokkosissa, että juorussa (oliko se juoru?).

    ps. nyt ei ole mahdollista kommentoida nimen ja urlin kera, vaatii jonkin kirjautumismuodon. Onko tarkoituksella, vai vahingossa jäänyt?

    VastaaPoista
  3. Nyt pitäis olla kommentointi helpompaa.. Ja en oikein tiedä itsekään millä ajalla ehdin tänne postauksia laittaa, mutta laitan, ku siltä tuntuu:-D

    VastaaPoista